Magyarország belügyminisztere Hősi Halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki néhai Baumann Péter r. főtörzsőrmester urat, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály Körzeti Megbízotti Alosztály körzeti megbízottját, aki 2023. január 13-án kórházi ellátása közben vesztette életét miután egy Budapest XI., Lecke utcai társasházban - rendőri intézkedés közben - egy férfi egy 17 centiméter pengehosszúságú, recézett élű tőrkéssel mellkason, szívtájékon szúrta.

Dr. Pintér Sándor részvétét fejezte ki az elhunyt rendőr hozzátartozóinak.

Néhai Baumann Péter r. főhadnagy úr temetéséről - melynek költségeit teljes körűen a rendőrség viseli - később intézkednek, a hátrahagyottakról történő kegyeleti gondoskodás összes lehetőségét a Belügyminisztérium biztosítja.

A rendőri intézkedés során egy másik rendőr bal combján, egy harmadik rendőr mellkasának jobb oldalán és jobb karján szenvedett szúrt sérüléseket. A sérült rendőrök rövid üldözés után támadójukat a helyszín közelében elfogták. A két megsérült rendőrt a belügyminiszter elismerésben részesíti.

A tárcavezető - a rendészeti államtitkár, az országos és a budapesti rendőrfőkapitány kíséretében - 2023. január 13-án a közelmúltban példa nélkül álló bűncselekmény helyszínén tájékozódott a történtekről, majd meglátogatta a még megfigyelésen kórházban tartózkodó megsérült járőrt (társa ellátását követően már otthonában lábadozik), akinek a rendészeti vezetőkkel közösen mielőbbi felgyógyulást kívánt.

 

(Belügyminisztérium)