A találkozón áttekintették a magyar-szerb határszakaszon áthaladó vasúti és közúti teher, illetve személyforgalom felgyorsításának lehetőségeit,  illetve meghatározták a határvédelemre nehezedő illegális migrációs nyomás csökkentéséhez szükséges eszközöket és munkamódszereket. 

Egyetértettek a határon átnyúló szervezett bűnözés, így különösen az egyre fokozódó embercsempészés elleni közös fellépéshez szükséges magyar-szerb feladatok ellátásának megerősítésével. Erre figyelemmel megállapodtak abban, hogy továbbra is biztosítják egymás részére a rendészeti szervek közötti 24 órás valós idejű információ-megosztást.

Egyetértettek abban is, hogy Magyarország és a Szerb Köztársaság határainak, valamint a két ország közrendjének és közbiztonságának fenntartása, így az állampolgárok biztonsága érdekében továbbra is meg kell tenni minden intézkedést a kialakult helyzet eredményes kezeléséhez.

A találkozó végén a belügyminiszter bemutatta szerb partnerének a határátkelőhelyen, a magyar belépő autóbusz terminálban kialakított automatizált határforgalom ellenőrző rendszert.

(Belügyminisztérium)