A tárcavezetők áttekintették a két országot érintő biztonsági kihívásokat, megerősítették elkötelezettségüket a rendészeti és terrorizmus elleni együttműködés fenntartásában. Megállapították, a két ország hasonló álláspontot képvisel a nemzetközi védelemre nem jogosultak migrációjának visszaszorítása kérdésében. 

Dr. Pintér Sándor tájékoztatta tárgyalópartnerét arról, hogy Magyarország számára külső határainak védelme és a menekültügyi rendszerrel való visszaélések elleni fellépés prioritás, az illegális migránsok és a tényleges menekültek közötti különbségtétel tényszerű vizsgálatokkal történik. A tárcavezető biztosította izraeli kollegáját arról, hogy a magyar rendőrség biztosítja a Magyarországon tartózkodó izraeli állampolgárok és a palesztin nemzetiségű személyek, valamint intézményeik biztonságát.

Moshe Arbel köszönetet mondott azért, hogy Magyarország elítéli az Izrael elleni támadást és elismeri önvédelemhez fűződő jogát, s kifejezte országa háláját az izraeli túszok kiszabadítása érdekében tett nemzetközi és kétoldalú erőfeszítések alkalmával a jelentős magyar részvételért. Izrael belügyminisztere üdvözölte, hogy a háború miatt országában nem megtartható sportrendezvényeknek Magyarország helyt ad és garantálja a rendezvények, az azokon résztvevők biztonságát.

(Belügyminisztérium)