Olcsó, egyszerű és igazságos a május óta használható vármegye- és országbérlet. Az egy-egy vármegye területére érvényes teljes árú bérlet 9450 forintba, a diákbérlet pedig 945 forintba kerül. Az országbérlet ára 18 900 forint, a tanulók 1890 forintért tudják megvásárolni.

Az új bérletek a korábbiaknál is egyszerűbb megoldást kínálnak, hiszen a napi ingázáshoz és a hétvégi kirándulásokhoz mostantól elegendő egyetlen közös bérletet váltani.

Az új vármegyebérlettel korlátlanul utazhatunk a vármegye határain belül, az országbérlettel pedig az egész országban minden helyközi buszon, és nem feláras vonaton.

Fotó: MTI

Az eddigi kiadásokhoz képest az új bérlettel több tízezer forintot is megspórolhat havonta egy család. 30 naponta egyszer kell megváltani a kívánt bérletet. Továbbá a bérlet korlátlan, hiszen a MÁV-Volán szinte összes járatán felhasználható, a feláras szolgáltatások kivételével. Mindezek alapján bíznak benne, hogy az új konstrukciónak köszönhetően még több ember veszi igénybe a tömegközlekedést.

Ma Magyarországon nagyjából 4-4,5 millió ember napi szinten ingázik. A kormány azon túl, hogy folyamatosan fejleszti a közlekedési infrastruktúrát, olcsóbbá teszi a közlekedés elérhetőségét a bérleteken keresztül a magyar emberek számára.

A korábbi bérletek is érvényben maradnak az újak mellett. A cél, hogy a helyközi közlekedésen kívül mielőbb a helyi közlekedésre is kiterjesszék a vármegye- és országbérletekhez hasonló rendszert.

Bővebb információ: https://www.orszagberlet.hu/

 

(kormany.hu)