A támogatás azt jelenti, hogy a fiataloknak jövőre nagyjából 22 százalékkal emelkedhet a jövedelme, egy átlagos kereset mellett havonta akár 40 ezer, éves szinten pedig félmillió forinttal többet kereshetnek.

Számításaink szerint - a mostani foglalkoztatási adatokat figyelembe véve - évente mintegy 280 ezer 25 éven alulit érint majd a lehetőség.

Fotó: MTI (archív)

A diákmunkásokra is vonatkozik a kedvezmény

Azokat is érinti a 25 év alattiak szja-mentessége, akik diákszövetkezeteken keresztül vállalnak munkát. A fiatalok diákszövetkezeteken keresztül átlagosan havonta nyolcvan órát dolgoznak, ezért átlagosan bruttó 96 ezer forintot kapnak, így eddig nettó 81 ezer forintot vittek haza.

Az szja-mentességnek köszönhetően ez az összeg több mint 14 ezer forinttal nő, így jövő évtől a teljes bruttó fizetést kézhez kapják nettó jövedelemként.

A magyar fiatalok minden élethelyzetben számíthatnak a kormány segítségére

Az újszülöttek esetén babakötvényt, később ingyenes bölcsődei, óvodai, iskolai ellátást biztosítunk, továbbá megtérítjük az első nyelvvizsga és a KRESZ-tanfolyam díját, valamint a továbbtanulóknak kedvező diákhitel-lehetőségeket nyújtunk. A családalapítás mellett elkötelezett fiatalok számíthatnak továbbá a babaváró támogatásra, a házassági és családi adókedvezményre, a családi otthonteremtési kedvezményre és számos más otthonteremtési támogatásra.

Célunk az, hogy a fiatalok minél előbb saját lábra tudjanak állni, el tudják kezdeni karrierjüket, valamint a családalapításnak ne legyenek anyagi okai.

(kormany.hu)