- Arról szól majd a gyermekvédelmi népszavazás, hogy a gyermekeink nevelése, ideértve ebbe a szexuális nevelés kérdését is, kinek az irányításával, felügyelete alatt és engedélyével történjen; van-e itt a szülőknek kizárólagos joga vagy sem. Mi azt gondoljuk, hogy van a szülőknek kizárólagos joga, a világdivat más, a világdivat szerint ez már nem így van, sőt maga az Európai Unió is úgy gondolja, hogy a szülőknek nincs kizárólagos joga. De mi az uniós megközelítést e tekintetben elutasítjuk, és a saját utunkat kívánjuk járni – mondta el a kormányfő az idei évzáró Kormányinfón.

Szerinte az európai világ mostani életének két legfontosabb meghatározó kérdése a bevándorlás és az LMBTQ-mozgalmak által javasolt gyermeknevelés és társadalomfelfogás.

 

Fotó: MTI, képünk illusztráció.

 

- Erről óriási viták vannak Európában, és komoly viták vannak Magyarországon is. Mindezidáig azonban, és erre én személyesen büszke vagyok, Magyarország az egyetlen olyan ország, amely mind a két kérdésben nem az elitek, nem az aktivisták, nem a politikusok és nem a vezetők véleményére kíván mindösszesen hagyatkozni, hanem szükségét látja a demokratikus legitimációnak. Vagyis mind a két kérdésben egyedül Európában, nálunk Magyarországon népszavazás döntött, illetve dönt majd. Ez így volt a bevándorlás esetében, és így lesz a gyermekneveléshez kapcsolódó kérdéskörben is, függetlenül attól, hogy hogyan gondolkodunk erről a kérdésről – húzta alá a miniszterelnök.

- Önmagában az a tény, hogy Magyarországon ezt a kérdést nem az elitek döntik el, hanem az emberek, mindenképpen méltánylást és elismerést érdemlő megközelítés és demokratikus teljesítmény Magyarország részéről, fejtette ki végül Orbán Viktor.

 

 

(kormany.hu)