Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központban (ROKK) rendezett interaktív nyílt napon többek között arról is beszélt, hogy a gyermekvédelemben élő 8. osztályosok körében elvégzett pályaorientációs felmérésből  kiderült: a megkérdezett fiatalok több mint egyharmada el tudja képzelni magát a rendvédelmi pályán.

A pályaorientációs napon a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek közül a rendőrség, a katasztrófavédelem és a büntetés-végrehajtás mutatkozott be.

Az államtitkár elmondta, hogy nem csak azokra gondolnak, akik a rendvédelem iránt érdeklődnek, hanem más területeket is szeretnének bemutatni a fiataloknak, ezért elindul az Apponyi Franciska Jövőműhely Program.

Hazánkban 23 ezer gyermek él gyermekvédelmi szakellátásban, ők azok, akiknek több segítségre, kapaszkodóra van szükségük a jövőképük kialakításához.

Ebben segíthet az Apponyi Franciska Jövőműhely Program, amely annak a mentorprogramnak az eredménye, amit számos céggel, egyesülettel alakítottak ki a gyermekvédelem területén a vendéglátás, az autóipar és a művészet témakörében.

A program elnevezése sem véletlen, a jótékonyságáról ismert grófnő Apponyi Franciska a századfordulón rengeteget tett a gyerekekért, jelmondata az volt, hogy „Akinek érdemén felül van, adósa annak, akinek hibáján kívül nincs.".

(Belügyminisztérium )