Az online közvetítéssel is elérhető szakmai rendezvényen a támogatott önkormányzatok polgármesterei, a vármegyei kormányhivatalok, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság, valamint a hazai szaktárcák képviselői, szakemberei vettek részt.

A szakmai nap nyitó előadásában Réthy Pál helyettes-államtitkár mutatta be a kedvezményezett települések GÉP program keretein belül létrehozott termelő kapacitásait, eredményeit és a program továbbfejlesztési lehetőségeit. Gulyás Mariann főosztályvezető a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság által végzett monitoring látogatások tapasztalatait mutatta be előadásában. Zsán-Klucsó Klaudia osztályvezető az Agrárminisztérium Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárságának képviseletében a vidékfejlesztési támogatások aktualitásairól tartott előadást a résztvevőknek.

A programban résztvevő szakemberek miniszteri elismerésben részesültek, a miniszteri elismerő okleveleket Réthy Pál helyettes államtitkár adta át.

A GÉP Szakmai nap a program és annak eredményeinek bemutatásán túl lehetőséget biztosított a szakmai szereplőknek, önkormányzatoknak egymás jobb megismerésére, együttműködési lehetőségek feltárására.

 

(Belügyminisztérium)