A miniszterhelyettes hangsúlyozta: a Szent István által lerakott szilárd alapok védelme érdekében, talán soha nem volt annyira fontos a magyarság egysége, mint napjainkban. A magyar nemzet egységének megőrzése nélkül ugyanis a nemzetállam megmaradása, politikai és gazdasági szuverenitásának megőrzése elképzelhetetlen. Fónagy János hozzátette: Szent István amellett, hogy rendet, biztonságot és hitet hagyott örökül, jövőképet is adott az országnak. Élete útmutatóként szolgál: szavak helyett tettek, ígéretek helyett munka. Éppen ezért az ő ünnepe a legjobb alkalom azok elismerésére, akik munkájukkal, hivatásukkal hozzájárulnak Magyarország fejlődéséhez, Szent István országának továbbépítéséhez.
A Nemzetgazdasági Minisztérium ünnepségén Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Dr. Dietz Ferenc a Gábor Dénes Egyetem elnöke. A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetését vehette át Geszler Norbert és Mózes Zoltán építészmérnökök, Borsodi Péter a West Hungária Bau Kft. osztályvezetője, Gottwald Sándor a Gottwald Kft. ügyvezetője, valamint Menyhárt László a WHB Építő Kft. ügyvezető igazgatója.
Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Fonay Tibor a Magyar Posta Zrt. Humánerőforrás Főigazgatóságának operatív elemzési osztályvezetője, Kovács Annamária a Magyar Posta Zrt. Üzleti Értékesítési Igazgatóságának kiemelt ügyfélkapcsolati és értékesítési osztályvezetője, valamint Papp László a Magyar Posta Zrt. Kelet-magyarországi Igazgatósága Nyíregyháza 1. postájának körzeti postavezetője.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)