A felújítás alatt álló, Hermina úti épületnél az államtitkár azt mondta: egy mostani kormánydöntés értelmében a rekonstrukcióra plusz 496 millió forintot fordítanak az eddigi 3 milliárd forinton felül. Így a felújítás mintegy 3,5 milliárdba kerül. A felújítás a tervek szerint még az idén befejeződik.

Az államtitkár kiemelte, a kormány az elmúlt években két szempontot tartott szem előtt a fogyatékosügyben: az akadálymentesítést, valamint a munkához jutás lehetőségét, és ebben minden támogatást megadnak.
Ha ezt meg tudjuk adni a vak és gyengénlátó embertársaiknak, akkor a teljes élethez való reménynek a kulcsát tudjuk odaadni - tette hozzá. Fülöp Attila kiemelte: azt remélik, hogy a szövetség működését stabilizálja és hosszútávon segíti a székház felújítása.

Borbély Ádám kerületi önkormányzati képviselő arról beszélt, a kormány a nehéz gazdasági helyzet ellenére is biztosítja a beruházás befejezéséhez szükséges többletforrást, és ez is jól mutatja, hogy a kormánypártok építik a várost és benne Zuglót.

Nagy Sándor, a MVGYOSZ elnöke elmondta, a 115 éves szövetség alapítói arra gondoltak, hogy a látássérült embereknek minél önállóbban, tevékenyebben be kell kapcsolódniuk a közösségi életbe. A szövetség a szolgáltatásaival a látássérültek életét kívánja megkönnyíteni - mutatott rá. Nagy Sándor kiemelte: a székház felújítása azt a célt szolgálja, hogy a szolgáltatásokat minél jobb minőségben tudják igénybe venni a rászorultak. Közölte: Magyarországom mintegy 82 ezer látásérült ember él.

(MTI/Belügyminisztérium)