Európában és a Selyemút régióban az illegális migráció mellett továbbra is az egyik legnagyobb kihívás az emberkereskedelem. A konferencia lehetőséget biztosított az országok képviselői, szakértői számára, hogy megosszák tapasztalataikat, bevált gyakorlataikat és az aktuális kihívásokat az emberkereskedelem kapcsán.

A konferenciát Tóth Judit, a Belügyminisztérium európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkára, és videóüzenetben Diane Schmitt, az Európai Bizottság emberkereskedelem elleni koordinátora nyitotta meg.

Az előadások és a panelbeszélgetések többek között az alábbi témákat érintik a tanácskozáson: az emberkereskedelem és az illegális migráció legújabb trendjeinek feltárása a migrációs útvonalak mentén fekvő országokban; a folyamatban lévő kihívások megértése, és a bűnüldöző, illetve határigazgatási hatóságok tapasztalatainak megosztása; az áldozatvédelmi és áldozatsegítő struktúrák legjobb gyakorlatainak feltárása az érintett útvonalak mentén fekvő országokban; valamint a származási, tranzit- és célországok közötti együttműködési lehetőségek feltárása a megelőzés és az emberkereskedelem elleni hatékony intézkedések kidolgozása és végrehajtása terén, beleértve az áldozatok korai azonosítását és a védelem biztosítását, különösen a kiszolgáltatott csoportok számára.

A konferenciáról bővebben az alábbi linken olvashat: https://www.budapestprocess.org/news-events/news/495-budapest-process-and-european-migration-network-emn-joint-conference-on-trafficking-in-persons 

A magyar kormány emberkereskedelem elleni tevékenységéről pedig az alábbi honlapról tájékozódhat:

https://emberkereskedelem.kormany.hu/ 

 

(Belügyminisztérium)