A Kormány célja világos. El kell kerülni a recessziót, meg kell védeni a családokat, a munkahelyeket, a teljes foglalkoztatottságot, ezért a Kormány létrehozta és elindítja minden idők egyik legnagyobb, vállalatoknak szóló hitelprogramját.
A mai nappal 700 milliárd forintos kerettel érhető el a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram, ami olcsó forrást biztosít a vállalkozások számára. Szemben a jelenleg elérhető 20 százalékos kamatokkal a Program hiteltermékei a futamidő végéig fix kamat mellett lesznek elérhetők, forint hitel esetén jellemzően legfeljebb 6 százalékos, euró hitel esetében jellemzően legfeljebb 3,5 százalékos szinten. A Program ráadásul az energiahatékonyságot javító beruházásokhoz még ennél is kedvezőbb feltételeket kínál.
A Kormány mindenkit arra biztat, hogy mielőbb tájékozódjon az Eximbank honlapján és éljen a lehetőséggel.
A Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogrammal a Kormány 2023-ban már mintegy 3000 milliárd forintnyi, azaz a GDP 4 százalékának megfelelő finanszírozási forrást biztosít a vállalatok számára a Magyar Fejlesztési Bank és az Eximbank hitel- és tőkeprogramjain, valamint a Széchenyi Kártya programokon keresztül.

(Gazdaságfejlesztési Minisztérium)