Az Agrárminisztérium standja egy fesztiválon különleges és fontos szerepet tölt be, hiszen számos olyan célja és funkciója van, amelyek hozzájárulnak a látogatók tájékoztatásához, az agrárszektor népszerűsítéséhez, és a megbízható minőségű, magyar élelmiszerek, így az élelmiszeripar értékeinek bemutatásához - jelentette ki dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkára, a fesztivál területén felállított stand megnyitóján, szerdán.

A helyettes államtitkár kiemelte, hogy a nyár a fesztiválokról, a szabadtéri közös eseményekről, a kikapcsolódásról és az élményt is fokozó étkezésekről szól. Egy-egy fesztiválon sokféle ételt kínálnak, így különösen fontos az élelmiszerbiztonságra való odafigyelés is, hiszen csak biztonságos és minőségi kínálattal érhető el, hogy az élelmiszerek iránti bizalom továbbra is töretlen maradjon. Egy fesztiválon ezekre a szempontokra különösen nagy figyelmet kell fordítani, hogy minden látogató élvezhesse a finom ételeket és italokat, és jó emlékekkel térhessen haza. 

Fotó: Pelsőczy Csaba

A Campus Fesztivál ideje alatt a látogatók interaktív játékokkal és értékes nyereményekkel gazdagodhatnak. Az Agrárminisztérium pavilonja a Civil Faluban közösségi élmények és a magyar agrárkultúra népszerűsítésének központjaként működik. A stand lehetőséget nyújt a hazai termelők friss és minőségi élelmiszereinek megkóstolására, valamint betekintést nyújt az agrárkultúra történetébe és jelenébe.

Fotó: Pelsőczy Csaba

A szakmai tematikus napokon részt vesz a Fruitveb – Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, amely a Dél-Kertésszel közösen mutat be zöldségeket és gyümölcsöket. A Gyógynövényszövetség és Terméktanács a gyógynövénykivonatolás és gyógyteák világába kalauzolja a látogatókat, míg a Lunczer Pálinkaház nyertes pálinkáit és újdonságait ismerteti meg az érdeklődőkkel. A Kikimix Co. különleges hűsítő italokkal várja a látogatókat, a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum pedig péksüteményekkel és édességekkel kedveskedik. Továbbá a Matúra és Natúra Alapítvány természetbúvár programokkal, a Zöldövezet Társulás Egyesület pedig rendezvényzöldítő tevékenységekkel gazdagítja a fesztivál programját.

Fotó: Pelsőczy Csaba
(AM Sajtóiroda)