Erre azt követőn került sor, hogy a Teqball a Tanítsunk Magyarországért! program keretében 69 kistelepülési általános iskola és 7 egyetem részére biztosított Teqball LITE asztalt az elmúlt tanév folyamán.

A megállapodást György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár, a Tanítsunk Magyarországért! program alapítója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója és vezérigazgatója látta el kézjegyével.

György László elmondta: a Tanítsunk Magyarországért! program célja, hogy olyan maradandó élményeket nyújtsanak a mai diákoknak, amelyeket egy életen át hasznosítani tudnak a tanulás és a munka során.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a mára nemzetközileg is sikeres Teqball egy magyar innováció, és ennek kapcsán leszögezte: mi magyarok büszkék lehetünk innovatív képességünkre és kreativitásunkra. Ugyanis a történelem komoly kihívások elé állított minket és szabadságunk megőrzéséhez szükség volt a kreativitásra - tette hozzá az államtitkár.

Ugyanakkor a magyar nyelv sajátos, bonyolult struktúrája is másfajta gondolkodásra késztet minket, amelynek nyomán komplexebb, bonyolultabb feladatok megoldására válunk képessé - mondta György László.

Huszár Viktor a Teqballt olyan, a Rubik kockához hasonló innovációnak nevezte, amely nemzetközi sikereket eredményezett.

Az is elhangzott: a magyar fejlesztésű, nemzetközileg rendkívül népszerű sportág  az olimpiai sporttá válás kapujában áll. A felajánlásnak köszönhetően országszerte több ezer diák sportolhat ingyenesen, illetve ingyenes képzést is biztosítanak a testnevelő tanárok számára.

A Tanítsunk Magyarországért! egy 2018. december 5-én útjára indított komplex, főként a kortárs mentorálás módszerére építő szakmai program. A mentorálást a programban résztvevő egyetemek hallgatói végzik. A cél az, hogy a mentorált általános iskolások olyan készségeket, képességeket és társadalmi mintákat sajátíthatnak el, amelyek segíthetik tanulmányaik sikeres befejezését és munkaerőpiaci elhelyezkedésüket. Emellett a program fontos célkitűzése a közösségépítés, a fiatalok felelősségvállalásának elmélyítése is.

Ebben a félévben már 549 mentor és 2326 mentorált vesz részt a programban, és a tervek szerint szeptembertől ismét jelentősen bővül résztvevők köre.

A megállapodás aláírását követően a Pest megyei Tinnye általános iskolás tanulói ki is próbálhatták a Teqball asztalokat.

 

(MTI)