Hazánkat a Biológiai, Csillagászati és Asztrofizikai; Filozófiai; Fizikai; Földrajzi; Informatikai; Kémiai, Matematikai és Nyelvészeti Diákolimpián és nemzetközi tudományos versenyeken képviselték csapatok.

A diákolimpiákon a magyar versenyzők összesen 34 érmet szereztek: négy arany-, tizenkét ezüst- és tizenhét bronzérmet az egyéni versenyeken, egy bronzérmet csapatversenyen, ketten dicséretben részesültek.

A nemzetközi versenyeken és európai szintű megmérettetéseken még 11 érmet szereztek magyar diákok: egyéniben két arany-, négy ezüst-, két bronzérem, egy csapat-arany érem és két csapat-ezüst érem született, három tanuló különdíjban részesült.

A magyar csapatok összességében idén is kiemelkedő eredményeket értek el 2023-ban a nemzetközi diákolimpiákon, illetve a nemzetközi és európai szintű versenyeken: egyéniben és csapatban együttesen 45 érmet - 7 arany-, 18 ezüst- és 20 bronzérmet - szereztek, teljesítményéért 2 tanuló dicséretben, három tanuló különdíjban részesült.

A Belügyminisztérium ezúton is gratulál a tanulóknak, felkészítő tanáraiknak és a csapatvezetőknek az elért eredményekhez.

(BM, International Chemistry Tournament Facebook oldala)