A tavaly decemberben elindított KarrierM állásportál díjmentesen, professzionális keretek között teszi lehetővé az üres álláshelyek meghirdetését, az alkalmas jelöltek megszólítását és előszűrését. A weboldal nevével újabban visszaélők jellemzően telefonon bejelentkezve térítési díj ellenében kínálják az oldal szolgáltatásait. Az üzemeltető OFA Nonprofit Kft. megkezdte az ügy alapos kivizsgálását, és megteszi a szükséges jogi lépéseket.

A piaci alapú állásportálokkal szemben a KarrierM oldalt minden érdeklődő díjmentesen használhatja. A felhasználóbarát portál személyes tanácsadással és call center támogatással áll ügyfelei rendelkezésére. Legfőbb erőssége, hogy a munkaadó által megjelölt elvárások és az állás betöltéséhez szükséges kompetenciák alapján automatikus előszűrést végez, ezzel megkönnyítve az álláskeresők dolgát is.

A KarrierM munkatársai minden esetben ellenőrzik a feltöltött profilokat és az állásajánlatokat, így garantálva, hogy csak valós hirdetések, létező cégek és személyek szerepeljenek az oldalon. Az alapvető jellemzőkön (iskolai végzettség, keresett munkakör stb.) túl nagy hangsúlyt fektetnek a szakmai és kulcskompetenciákra is. A felület így szélesebb körben segítheti az álláskeresők és munkaadók egymásra találását. A felhasználók a KarrierM szolgáltatásait Android és IOS alkalmazáson keresztül is elérhetik.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a projektet működtető OFA Nonprofit Kft.  arra kéri az álláskeresőket és a munkáltatókat, hogy ne dőljenek be az állásportál szolgáltatásait pénzért kínáló szélhámosoknak!

(ITM)