Beneda Attila, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében úgy fogalmazott, a három díjazott eltérő tevékenységet végez, de közös bennük, hogy a dolgozóikra és ügyfeleikre is figyelnek, jó gyakorlatok alkalmazásával. Kiemelte: 

a családtámogatási rendszer ma már több mint harmincféle elemből álló komplex rendszer, hátterében az a szemlélet áll, amely a közélet szempontrendszerébe be akarja emelni a családokról való gondolkodást

A munka és a család egyensúlyának megteremtése fontos szempont, különösen a nők esetében - mondta, hozzáfűzve: a kormány családpolitikája mindig a döntés szabadságát hangsúlyozta a munka és családi élet összehangolásában.

MTI

 A 12 ezer főt foglalkoztató Audi Hungaria a korszerű munkakörnyezetért, az atipikus és rugalmas foglalkoztatásért, az egyedálló juttatási csomagokért kapta a védjegyet.

A 4500 főt foglalkoztató Eötvös Loránd Tudományegyetem családbarát tevékenységét azért ismerték el, mert a fizikai és mentális egészségügyi támogatások mellett gyermekszületéskor is támogatást nyújt a családoknak, illetve az egyetem oktatási intézményeiben kaphatnak óvodai, bölcsődei, iskola elhelyezést a munkavállalók gyermekei.

Az EXIM Magyarország az atipikus és rugalmas munkaformákért, a sokrétű családtámogatási juttatásokért, szűrőcsomagokért és biztosításokért kapta a védjegyet.

Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője kifejtette: a védjegy négyéves története alatt csaknem 2300 szervezetet sikerült tanúsítani, 310 ezer hazai munkavállalóhoz és családjaikhoz jutnak el a családbarát intézkedések. A védjegyet a szigorú kritériumoknak megfelelő pályázók két évig használhatják.

(MTI)