Az oltási program 5 millió beoltott felett "láthatóan" le fog lassulni, még annál is jobban, mint 4 millió után. "Talán 5,5, ha nagyon optimisták vagyunk, 6 millió oltásig még el tudunk jutni. Ezzel szemben hazánk 2022 végéig már több mint 10 millió koronavírus elleni vakcinát rendelt, amelyekkel egy harmadik oltás szükségessége esetén mindenkit újra tudnak oltani. Ráadásul a keleti vakcinák is rendelkezésre állnak – tudatta a heti Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.

Az oltásnak köszönhetően sikerült legyőzni a járvány harmadik hullámát. A korlátozó intézkedések feloldása az oltások számához kötött. Mindenkit arra kérünk, hogy regisztráljon és oltassa be magát!

Fotó: Vadnai Szabolcs/kormany.hu

Az Európai Unió beszerzésében 19 millió Pfizer-vakcinát kellene megrendelni és kifizetni, függetlenül attól, hogy szükség lesz-e az oltóanyagokra. Ebben a 120 milliárdos kalandban Magyarország nem tud részt venni, azért sem, mert 2022 második felétől jó eséllyel megfelelő mennyiségben tudunk majd saját vakcinát előállítani Debrecenben, az új gyárban – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

(kormany.hu)