Orbán Viktor szerint az Európai Bizottság azt követeli egy 54 oldalas dokumentumban, hogy változtassuk meg a gyermekvédelmi törvényt. Ám a gyermekek jogaira vonatkozó törvények nemzeti hatáskörbe tartoznak.

Ennek ellenére is óriási nyomás alá helyeztek bennünket Brüsszelből. Zsarolnak, fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárást indítanak, késleltetik a kifizetéseket, így miután a gyermekeink jövője a tét, nem engedhetünk. A kormány egymagában nem lesz elég erős ebben a küzdelemben, szükség van minden magyar ember támogatására. Így volt ez a kötelező szétosztási kvóták esetében is: egész Európát a magyar népszavazók védték meg a migránsok kötelező szétosztásától.

Fotó: MTI

Brüsszel szeretné, ha beengednénk az LMBTQ-propagandistákat az iskolákba, az Európai Bizottság szerint az iskolában vannak olyan jogok, amelyek megelőzik a szülői jogokat. Az EU szerint az európai szabadságeszmény kiteljesedését várják ettől, de a gyerek nem a felnőtt szabadság kérdésébe tartozik, és ez nem szabadság, hanem gyermekvédelmi kérdés.

Orbán Viktor azt is bejelentette: a kormány úgy döntött, hogy a gazdaságvédelmi alapon belül létrehozza a magyar helyreállítási alapot, és elindítja azokat a programokat, amelyeket az európai helyreállítási alap finanszírozna.

Ez a pénz nekünk jár, "tudják késleltetni, de nem tudják nem ideadni", ezért a kormány úgy döntött, hogy ugyanazokat a programokat, amelyeket Brüsszellel már jóváhagyatott, megindítja. "Ki fogjuk fizetni, ha jön Brüsszelből pénz, ha nem" – hangsúlyozta a kormányfő. Hozzáfűzte, a magyar emberek lenézése azt állítani, hogy a kormány valamilyen témáról el akarja terelni a figyelmet a gyermekvédelmi népszavazással, mint mondta, januárban-februárban megtarthatják az öt kérdéses referendumot az alábbi kérdésekkel:

    Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

    Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

    Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?

    Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

    Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

(kormany.hu)