A Magyar Falu Program három pályázati kiírására összesen 23 milliárd forintot biztosít a kormány. Támogatást igényelhetnek az önkormányzatok a tulajdonukban lévő belterületi és külterületi utak, hidak, kerékpárforgalmi létesítmények építésére és felújítására, valamint a Magyar Állam tulajdonában lévő belterületi kerékpárforgalmi létesítmények felújítására. A rendelkezésre álló keretösszeg 20 milliárd forint, a maximálisan igényelhető támogatási összeg pedig 40 millió forint. A történelmi egyházak számára közzétett felhívás már meglévő, illetve új közösségi terek fejlesztésére, közösségszervező személy foglalkoztatására, valamint a programokhoz kapcsolódó eszközbeszerzésre nyújt lehetőséget összesen 3 milliárd forint összegben. Közösségi tér kialakítása esetén 25 millió, foglalkoztatási és eszközbeszerzési támogatás esetén pedig 5 millió forint az igényelhető támogatási összeg felső határa.

A pályázatok beadására a Magyar Államkincstár elektronikus felületén keresztül van lehetőség, 2021. április 30 - ig. A támogatottak köréről 60 napon belül döntés születik. 

Magyarország Kormányának kiemelt célja a vidék megerősítése. A Magyar Falu Programon keresztül nyújtott támogatásoknak köszönhetően fokozatosan javulnak a kistelepülésen élők életkörülményei, közel 900 településen pedig növekedésnek indult a lakosság száma.  A program harmadik éve tartó költségvetése meghaladja a 600 milliárd forintot. 

(Miniszterelnökség)