Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár hangsúlyozta: örömére szolgál, hogy egy ilyen elhivatott szervezet csatlakozik az ország megtisztításáért végzett munkájukhoz. A környezetvédelemben, így az illegális hulladéklerakás elleni küzdelemben  is elengedhetetlen a széleskörű társadalmi összefogás és ebben a civil szervezeteknek rendkívül nagy szerepük van. – Szerencsére az illegális hulladéklerakás felszámolásánál a lakosság, a magyar emberek partnersége nem kérdéses. A közelmúltban a  Pannon Egyetem által végzett felmérés szerint - amit több mint 20 ezren töltöttek ki - a magyarok egyértelműen szívükön viselik az ügyet, ugyanis a válaszadók 91%-a szerint nagyon fontos a környezetvédelem.

Fotó: Goreczki Renáta

Az államtitkár hozzátette: az illegális hulladéklerakók felszámolását prioritásként kell kezelni, a hulladékkeletkezés megelőzését pedig a fenntarthatóság egyik kulcsfontosságú elemének tekintik. 

Szebenyi Péter Kond, a JÖN Alapítvány elnöke elmondta, öt éve indították el a Hulladékvadász mozgalmat, legfontosabb céljuk az illegális hulladéklerakások feltérképezése, eltakarítása a lakosság bevonásával, amellett, hogy a megelőzés érdekében rendszeresen oktató jellegű kampányokat szerveznek. Az elnök hangsúlyozta: bízik benne, hogy az alapítvány csatlakozása az Innovációs és Technológiai Minisztérium által indított "Tisztítsuk meg az Országot!" projekthez hozzájárul ahhoz, hogy egy tisztább és környezettudatosabb Magyarországon élhessünk.

 

(ITM Kommunikáció)