Ellenszavazat és tartózkodás nélkül szavazták meg az országgyűlési képviselők azt a kormánypárti képviselő által jegyzett indítványt, amely szeptember 29-edikét az állattenyésztők napjává nyilvánítja. A képviselők így kívánják elismerni a hazai állattenyésztés hagyományait és azt a munkát, amely révén az állattenyésztők egyre növekvő szerepet töltenek be a nemzetgazdaság erősödésében.

Fotó: AM Sajtóiroda

Az új ünnepnap lehetőséget ad arra, hogy az állattenyésztők különböző kiállítások, vásárok, tudományos előadások vagy más rendezvények alkalmával tapasztalatot cserélhessenek, egyúttal bemutathassák hivatásuk szépségét, munkájuk fontosságát és életszemléletük lényegét. Azonban az állattenyésztők napja túlmutat mindezen, hiszen fontos szerepet tölthet majd be az egyre szélesebb körben terjedő, az állati fehérjefogyasztást ellenző divatirányzatokkal szemben. 

Fotó: AM Sajtóiroda

Az állati fehérjék fogyasztása ugyanis biológiai szükségletünk, az ember egészséges fejlődéshez és létének fenntartásához szüksége van a húsra, a tejre, a tojásra. Ugyanígy fel lehet lépni az állattenyésztést méltánytalanul rossz színben feltüntető más híresztelésekkel szemben is. Ezzel szemben meg kell mutatni mindenkinek, hogy a méltán híres magyar állattenyésztés nélkülözhetetlen termékeket állít elő, kiváló minőségben termel, a környezettel harmóniában dolgozik, figyelmet fordít a biodiverzitásra és részese a kultúrtáj megőrzésének.

(AM Sajtóiroda)