Mindenekelőtt szeretnénk köszönetet mondani annak az 528 ezer embernek, aki vette a fáradtságot, és elmondta a véleményét – hangsúlyozta a kormány Facebook-oldalán közzétett videójában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

A válaszadók 88 százalékos többsége szerint a ma érvényes járványügyi korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani.

A résztvevők 65 százaléka támogatja, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól.

Fotó: kormany.hu

74 százalék szerint ha azt a járványügyi helyzet engedi, az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat, természetesen szigorú biztonsági szabályok mellett.

Az éttermek és a szállodák nyitása ügyében ugyanez a támogatottság 87, a sportlétesítmények nyitásával kapcsolatban 75 százalék.

A résztvevők 58 százaléka szerint a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek meg kell engedni, hogy rendezvényeket, így koncerteket vagy sporteseményeket látogathassanak.

A válaszadók 79 százaléka egyetért azzal, hogy a járvány végéig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket vagy beoltottak, vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Az eredmények alapján készítjük el Magyarország újraindítási tervét, melynek egyes szakaszai a beadott oltások számához igazodnak majd.

Azon dolgozunk, hogy amint a járvány visszaszorul, és nő a beadott oltások száma, fokozatosan újra lehessen indítani az életet Magyarországon. Nagyon sokan várjuk már ezt - fogalmazott Dömötör Csaba.

(kormany.hu)