„A kultúra befektetés, megtérülése nem kevesebb, mint a nemzet fennmaradása”– emelte ki ünnepi beszédében az államtitkár.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium minden évben értékeli azokat a pályázatot benyújtó könyvtárakat és közművelődési szervezeteket, amelyek, magas színvonalú, minőségi munkát végeznek.

Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a Pannonhalmi Főapátságban tartott díjátadó ünnepségen elhangzott beszédében hangsúlyozta, hogy aligha találhattunk méltóbb helyszínt az ünneplésre, mint a 800 esztendős Pannonhalmi Bazilikát, mely kereszténységünk bástyája. A ma elismert teljesítmények egyúttal közösségi eredmények is: összehangolt munka gyümölcsei. A szaktudás kölcsönös erősítése, az egymás iránti szakmai figyelem, az összefonódó újító gondolatok, a közösen szőtt álmok és a felelős cselekvés metszete.

Csák János kulturális és innovációs miniszter Közművelődési Minőség Díjat kettő, Minősített Közművelődési Intézmény Címet nyolc közművelődési szervezetnek adományozott. A 2023-ban először meghirdetett Minősített Közösségi Színtér Címet tizennégy önkormányzat képviselője vette át a Pannonhalmi Főapátságban rendezett ünnepélyes díjátadón minőségi közművelődési munkájáért.

A miniszter a könyvtári minőség pályázaton elindult könyvtárak közül, Könyvtári Minőségi Díjban egy, Minősített Könyvtár címben tíz könyvtárat részesített.

(KIM)