Szijjártó Péter azt írta, hogy izraeli kollégája kérésére tárgyaltak és tekintették át a közel-keleti biztonsági helyzetet. "Biztosítottam az izraeli kollégát arról, hogy Magyarország továbbra is elkötelezetten támogatja azt, hogy a nemzetközi szervezetek tisztességes és kiegyensúlyozott hozzáállást tanúsítsanak Izraellel szemben" - fogalmazott a tárcavezető.

Hozzátette, hogy a kormány elutasítja azt a brüsszeli megközelítést, amely egyenlőségjelet tesz az Izrael ellen elkövetett terrorcselekmények és az izraeli emberek biztonságát szavatolni hivatott izraeli fellépés között. "Támogatjuk és szorgalmazzuk az Ábrahám-megállapodások kiterjesztését, mert az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján ez az első olyan kezdeményezés, amely békét tud hozni a Közel-Keletre" - fogalmazott.

Hozzátette, hogy a gazdasági együttműködés mindkét ország érdekét szolgálja, így annak fejlesztésére további lépéseket fognak tenni. "Végül megállapodtunk abban, hogy Eli Kohen hamarosan Budapestre látogat" - írta Szijjártó Péter.

(MTI)