Lázár János úgy fogalmazott, a következő napokban életre hívnak egy munkacsoportot a megyei jogú város műszaki szakembereivel és politikai döntéshozóival, akikkel közösen vizsgálják meg, hogyan teljesülhet a "legfontosabb cél". Leszögezte, a miskolci polgármesterrel egyetértenek abban: a legfontosabb, hogy a barlangfürdő minél hamarabb újra megnyithasson.

Fotó: MTI

Kiemelte, a kár nemcsak az épületben óriási, hanem a Miskolcra irányuló turizmusban is, azokat is érinti, akik a turizmusból élnek. A barlangfürdőnek mintegy 300 ezres a látogatottsága, ami azt jelenti, hogy egy profitábilis, jól működő, a helyiek és az ország megelégedésére szolgáló létesítmény volt - mondta. Lázár János hangsúlyozta, a legfontosabb az, hogy emberélet nem került veszélybe, de az épületben hatalmas, többmilliárdos nagyságrendű a kár.

"Először is vissza kell állítani minden eredeti funkciót és a legrövidebb határidőn belül meg kell nyitni a fürdőt" - jelentette ki. Hozzátette, ha pedig már építkeznek, akkor meg kell vizsgálni azt is, hogy melyek azok az új lépések, amelyek növelhetik a fürdő kapacitását.

(kormany.hu)