A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy pedagógusaink egy nehéz időszakban olyan szolgálatról és helytállásról tesznek tanúbizonyságot, amiért csak köszönetet tudunk mondani. Azok a szakemberek, akik elhivatottak a környezettudatos szemléletformálás kialakításában és terjesztésében, a jövő generációinak gondos őrei. 

Fotó: Fekete István

A tárcavezető köszöntő beszédében hangsúlyozta, a kormány kiemelten kezeli a természeti értékeink és környezetünk megóvását. Egyre több ökológiai kihívással szembesülünk, ezért szükség van szemléletmódunk, viselkedésünk és szokásaink megváltoztatására. Az egymásra épülő környezetvédelmi fejlesztések mellett kiemelt figyelmet fordítunk a környezeti nevelésre, a környezettudatos gondolkodás elsajátítására és a természeti értékek, szülőföldünk bemutatására is, hogy védendő közös értékeinket minél többen megismerhessék. Teremtett világunk csodájának megvédése és megőrzése az egyik legfontosabb feladatunk, amihez elengedhetetlen szakembereink lelkiismeretes oktató-nevelő munkája – tette hozzá Nagy István.

Fotó: Fekete István

Kiemelte, a felelősségteljes szemléletformálást támogatják többek között azok az oktatási-nevelési célzattal meghirdetett programok is, amelyekben az agrártárca és háttérintézményei aktív szerepet vállalnak. Ezeknek a kezdeményezéseknek köszönhetően az óvodásoktól az iskolásokon át, egészen a felnőttekig képesek vagyunk megszólítani a közösséget, szolgálni a környezet és a természet iránti érzékenyítést, hozzájárulni a korosztályok közötti együttműködéshez, egymás elfogadásához, megértéséhez – emlékeztetett a tárcavezető. Nagy István szerint a rangos elismerések felhívják a figyelmet arra, hogy tulajdonosaik hivatása és áldozatos munkája nélkül nem tudnánk szembenézni az előttünk álló globális kihívásokkal.

 

A díjazottak névsora itt elérhető, az esemény további képei pedig itt találhatók

 

(AM Sajtóiroda)