A helyettes államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a minőségi fogyasztás az, amire érdemes hangsúlyt fektetnünk. Mindannyiunk felelőssége a szemléletformálás, a tudatos alkohol fogyasztásra való felhívás. Dr. Felkai Beáta Olga kifejtette, hogy a korábbiakban az Agrárminisztérium létrehozta a pálinkatörvényt. Azonban a szabályozási környezet mellett fontos a támogatási oldal is. Az elfogadott KAP stratégiából a tárca a jövő év elején is tervez az élelmiszeripar számára újabb keretet megnyitni. Bízunk benne, hogy ebben az italgyártás profitálhat - tette hozzá.

Fotó: Vermes Tibor

A helyettes államtitkár pozitívan értékelte, hogy egy ilyen nagy múltú ital és az ehhez kapcsolódó fogyasztási kultúra fejlődik, emellett pedig a gyártók teljesítménye is emelkedő pályán van.  Remélem, hogy a továbbiakban is megmarad a jó munkakapcsolat a Pálinka Nemzeti Tanács és az agrártárca között - zárta sorait.

Idén a „Magyarország legjobb pálinkája – 2023” díjat A Kövér Pálinkafőzde Besztercei Szilvapálinkájának adta át dr. Felkai Beáta Olga.

 

(AM Sajtóiroda)