Dömötör Csaba közölte: a baloldal "kidobná a kukába" a kormány által elért gazdasági növekedést, a béremelést, az adócsökkentést, a kordában tartott energiaárakat és a "soha nem látott szélességű családtámogatási programot".

"Jól irányzott fejesugrás lenne ez a múltba, az előre kitervelt fajtából" - mondta a lapnak.

Az államtitkár közölte: a baloldali érzéketlenség ellenére a kormány teszi a dolgát "ezért lesz hat százalék feletti az idei növekedés, ezért lesz átlagosan több százezres családi adó-visszatérítés, ezért nő kétszázezerre a minimálbér".

Arra az újságírói kérdésre, hogy "volt abban köszönet, amit a baloldali pártok nyújtottak az elmúlt nehéz időkben?", Dömötör Csaba elmondta: a baloldalon még a koronavírus-járvány időszakában is mindent a kormánypártok iránti indulat és ellenszenv határozott meg.

"Ezért indítottak vakcinaellenes kampányt, petícióztak, betiltást követeltek, és egy álmentővel turnéztak. Még az sem számított nekik, hogy emberéletek forognak kockán" - mondta.

Arra az újságírói felvetésre, lehetséges-e, hogy a baloldal már Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt utódját keresi, Dömötör Csaba azt mondta: "az előválasztás alatt a remény emberét ígérték, aztán egy fekete öves Gyurcsány-kisdobos lett belőle".

"Az egész olyan, mintha a pultnál 15 deka jövőt kértek volna, aztán adtak nekik 20 deka múltat, és félszegen még meg is kérdezik: maradhat?" - mondta a politikus, hozzátéve, szerinte a baloldali szavazók is elégedetlenek Márki-Zay Péterrel.

"Az átláthatóságot hirdető aktivistaszervezetek úgy lapulnak a Városháza ügyében, hogy a tücsökciripelést is lehet hallani, pedig tél van" - közölte, hozzátéve: Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt "romlik a köztisztaság, súlyosbodik a hajléktalanhelyzet és káosz telepedett a közlekedésre" Budapesten.

"A budapesti városvezetési deficit sokadjára kapcsolja be a riasztót: a baloldal egy-két év alatt is képes lerombolni azt, amit sokak munkájával egy évtized alatt felépítettünk" - tette hozzá.

Az államtitkár közölte: biztos abban, hogy Novák Katalin államfőként a tőle megszokott elszántsággal küzd majd az egész ország ügyéért. "Megfelelő jelölt a megfelelő helyen" - tette hozzá Dömötör Csaba.

(MTI)