A 2010-es kormányváltás utáni időszak legelső és legfontosabb lépése az volt, amikor a magyar gazdaságot munkaalapú működésre állítottuk át, és a célt, hogy egymillió új munkahelyet hozzunk létre, el is értük – szögezte le a miniszter, hozzátéve, hogy ezt csak a gazdaság szereplőivel karöltve lehetett elérni. A kormány az elmúlt évek válságai ellenére is megőrizte a magas foglalkoztatást, és a következő években tovább kívánja növelni azt – fűzte hozzá Varga Mihály.

Fotó: Pénzügyminisztérium

A miniszter a Caola Zrt. beruházásáról elmondta: a nagy múltra visszatekintő, tradicionális magyar vállalkozás új üzemében műtéti fertőtlenítők, kéz- és bőrfertőtlenítők, felületfertőtlenítők gyártása válik lehetővé. Ezzel tovább erősödik a kezdetekkor kozmetikumokkal foglalkozó cég mára jóval szélesebb profilja – szögezte le a tárcavezető. A fejlesztésekből azt láthatjuk, hogy a céget megmentő új tulajdonos képes lesz új lendületet adni Magyarország második legrégebbi, továbbra is magyar tulajdonú cégének – mutatott rá a tárcavezető.

Fotó: Pénzügyminisztérium

Varga Mihály kifejtette: az Egészségipari Támogatási Program keretében 83 egészségügyi fejlesztés valósult meg a kormány támogatásával 87 milliárd forint összértékben, köztük a jelenlegi beruházás is.

(Pénzügyminisztérium)