Európai Uniós Ügyek Minisztériuma

TikTok Pályázat Európa kihívásairól

Az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma TikTok pályázatot hirdet Európa kihívásairól

 

Milyen kép él benned Európáról? Szerinted milyen kihívások előtt áll az Európai Unió és hogyan lehetne ezeket legyőzni? Hogyan képzeled el a jövődet kontinensünkön? Oszd meg a véleményed!

Az Európai Unió napjainkban régen nem látott kihívásokkal néz szembe. A szomszédságunkban dúló háború, az ebből, és a covid járványból fakadó gazdasági nehézségek, valamint a klímaváltozás is hatalmas feladat elé állítják Európa döntéshozóit. Az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma (EUM) a fiatal generáció megszólításával lehetőséget nyújt arra, hogy a hazánkban élő ifjúság kreativitásával bemutassa, ők miként látják kontinensünk kihívásait, milyen kérdések megoldása hárul döntéshozóink vállaira.

A verseny célja ugyanakkor, hogy az továbbgördítse az EU jövőjéről szóló diskurzust az ifjúság körében és felébressze a diákokban az Európai Unió iránti érdeklődést. A pályaművek által megismertethetik látásmódjukat és véleményüknek is hangot adhatnak.

Pályázat menetének rövid leírása:

A pályázaton 18-25 év közötti egyetemista diákok vehetnek részt. Egy pályázó csak egy pályázati anyaggal indulhat. A versenynek nincs nevezési díja.

A pályázati anyag videója egy minimum 15, maximum 60 másodperces hosszúságú TikTok kisfilm lehet.

A videó anyag lehet forgatott anyag vagy animáció is, amelyen megjelenhet írott szöveg, ill. a pályázó beszélhet is benne.

A film végén az alkotó nevének szerepelnie kell.

A videó nem tartalmazhat trágár kifejezéseket és az emberi jogokat sértő tartalmat.

Beküldési cím és további információ:

Az elkészített videó linkjét az euintezmeny@eum.gov.hu címre várjuk, ahol kérdés esetén is állunk rendelkezésre a pályázattal kapcsolatban.

Az email-ben kérjük feltüntetni az alkotó nevét, életkorát, telefonszámát, e-mail címét, valamint oktatási intézményét, karát és szakát.

Határidők:

Jelentkezés és a pályamű beadás határideje: 2023. november 27. 11:00

Díjazás és jutalmak:

A pályázatokat az Európai Uniós Ügyekért felelős miniszter által felkért szakértőkből álló bírálóbizottság értékeli, a nyerteseket emailben értesítjük.

A díjátadásra 2023. november 30-án, Budapesten, az Európa Pontban (1024 Budapest, Lövőház u. 35.) kerül sor, melyet egy panelbeszélgetés követ.

A díjátadó regisztrációs linkje: https://forms.gle/XHpdY7ejiJuJmtZn7

Az első három helyezett számára a Minisztérium brüsszeli tanulmányutat szervez (amely magában foglalja az utazás és étkezés költségeit).

A díjazott alkotások nyilvános felhasználásra kerülhetnek különböző médiaplatformokon.

Egyéb szabályok:

A Versenyzők hozzájárulnak ahhoz, hogy a Szervezők személyes adataikat tárolják. A Szervezők kötelesek a verseny során tudomásukra jutott adatokat bizalmasan kezelni, azokat kizárólag a versennyel és a versenyben együttműködő felek közötti információközlésre használhatják fel. A Szervezők az adatokat sem részben, sem egészben nem bocsáthatják harmadik fél rendelkezésére. A pályázó a pályázat benyújtásával egyidejűleg elfogadja az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

A Szervezők fenntartják a jogot arra, hogy a verseny szabályait, a díjakat a Versenyzők egyidejű értesítése mellett módosítsák.

A Szervezők a versennyel kapcsolatosan semmiféle kártérítési és egyéb felelősséget nem vállalnak.

A Szervezők és a versenyben résztvevő együttműködők, valamint munkavállalóik és közvetlen családtagjaik a versenyben nem vehetnek részt.

 

Adatkezelési tájékoztató:

https://cdn.kormany.hu//uploads/sheets//c/ca/ca7/ca7b4db1ed26d41468979b765a4d90d.pdf