Emberi Erőforrások Minisztériuma

miniszter
Világszerte megkezdődött a Make Sense

Ragadd torkon a rákot! elnevezésű kampány, amelynek elsődleges célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a fej-nyaki daganatok megelőzésére, illetve korai diagnosztikájuk fontosságára. A Magyar Fej-Nyaki Onkológiai Társaság és a Mályavirág Alapítvány Kardvirág Programja szervezésében megvalósuló kampány szeptember 24-ig tart.

miniszter
Ünnepélyes csapatgyűlésen fogadták a tokiói paralimpia magyar versenyzőit

A Magyar Paralimpiai Bizottság kedden ünnepélyes csapatgyűlésen fogadta a tokiói paralimpiáról 16 éremmel - hét arany, öt ezüst és négy bronz - hazatért magyar küldöttség tagjait.

További kedvező változások az egészségügyi finanszírozási rendszerben

A hatásosság, eredményesség, hatékonyság jegyében a kormány megbízására Kásler Miklós irányításával az EMMI kidolgozta és megalkotta azt a rendeletet, ami újabb segítséget nyújt többek között a tumoros betegek ellátásának kiemelt finanszírozásában is. Az egészségügyi szakellátás fontos alappillére, hogy tényleges felméréseken alapuló finanszírozási rendszer valósuljon meg.

miniszter
A betegbiztonság és az eredményesség növelése a meddő párok érdekében

A Kormány fontosnak tartja, hogy a család- és népesedéspolitika területén továbbra is kiemelt szerep jusson a gyermekvállalás ösztönzésének. Az asszisztált reprodukciós kezelések és ezen belül a mesterséges megtermékenyítési eljárások hozzáférésének javításával is segíteni kíván a Kormány abban, hogy a jelenleginél több gyermek szülessen Magyarországon.

miniszter
Abasáron emlékhellyé nyilvánítást jelző sztélét avattak

Abasáron a 11. századi királyi központ történelmi emlékhellyé nyilvánítását jelző sztélét avattak