Emberi Erőforrások Minisztériuma

miniszter
Elvégezték az első robotsebészeti beavatkozást az onkológiai intézetben

Elvégezték az első robotsebészeti beavatkozást az Országos Onkológiai Intézetben (OOI), egy prosztataeltávolító műtétnél segédkezett a Da Vinci nevű robot - mondta el az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Kásler Miklós fordulópontnak nevezve a sebészetben a robot használatát, mint mondta, régi ambíció válik valóra a robotsebészet magyarországi elindításával.

miniszter
Folytatódik az Egészséges Budapest Program

A kormány továbbra is elkötelezett az egészségügyi ellátórendszer megújításában, ennek a munkának az egyik legjelentősebb része az Egészséges Budapest Program (EBP) - mondta az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten.

kultúra
20 százalékos béremelést kapnak a kultúra területén dolgozók januártól

A kormány megbecsüli és elismeri a kulturális dolgozókat, s ezt nagymértékű béremeléssel is kifejezi - hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere. A kormány Facebook-oldalán szerdán közzétett nyilatkozatában Kásler Miklós emlékeztetett, hogy január elsejétől 20 százalékos béremelést kapnak a kultúra területén dolgozók.

miniszter
Megalakult a Nemzeti Orvostudományi Kutatási Központ

A klinikai orvostudományi kutatások összefogása érdekében Nemzeti Orvostudományi Kutatási Központot (NOKK) hozott létre az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) a kormányzat támogatásával - jelentette be Kásler Miklós, a NOKK alakuló ülésén.

egészségügy
Másfél milliárdból korszerűsödik az országos kardiovaszkuláris intézet

Másfél milliárd forint értékben további építészeti korszerűsítést hajthat végre a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (Gokvi) az Egészséges Budapest Program forrásaiból. Kásler Miklós keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, az ország legnagyobb szívgyógyászati központjának állapota, műszerezettsége, szakmai felkészültsége meghatározza a "magyar kardiovaszkuláris helyzetet".