Emberi Erőforrások Minisztériuma

egészségügy
Több mint 14 milliárd forintból fejlesztik a Szaplonczay Manó kórházat

Csaknem 15 milliárd forintból fejlesztik a Szaplonczay Manó Marcali Kórházat, amely idén januártól önállóan működik. Kásler Miklós elmondta, egy évvel ezelőtt készült el az a fejlesztési terv, amely a következő évtizedekre rendezi a kórház sorsát.

Az EMMI történelmi lemaradásokat pótolt be az elmúlt négy évben

Az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó 5 ágazatban olyan fejlesztések zajlottak le az elmúlt 4 évben, amelyek ritkán fordulnak elő a történelemben - mondta Kásler Miklós az Életközelben 80. epizódjában.

egészségügy
3,5 milliárdos fejlesztés az Amerikai úti idegsebészeten

Három és fél milliárdos eszköz- és műszerfejlesztéssel gazdagodott az Amerikai úti idegsebészet - közölte az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós elmondta: a pszichiátriai, neurológiai megbetegedésekben magyarok tömegei "nyomorodnak el", ezen segít a mentálhigiéniás program.

oktatás
Közel ötezer óvodai és iskolai beruházás történt az elmúlt négy évben

Az elmúlt négy évben 4576 óvodai és iskolai beruházás indult illetve valósult meg, amellyel javultak a gyermekek és a pedagógusok körülményei. A 2018 óta elindult köznevelési beruházásokra 983 milliárd forintot fordított a kormány. Több programot is elindított a kormány, melyek az iskolák és óvodák fejlődését szolgálják.

egészségügy
9,3 milliárd forintból fejlesztették a Dél-Pesti Centrumkórházat

Az elmúlt években 9,3 milliárd forintból jelentős fejlesztések valósultak meg a Dél-Pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben - mondta az emberi erőforrások minisztere keddi, az intézményben tartott sajtótájékoztatóján.