Emberi Erőforrások Minisztériuma

miniszter
Cáfolhatatlan tényekkel tudjuk bizonyítani, hogy az oltás életet ment

Cáfolhatatlan kutatási eredményekkel tudjuk bizonyítani azt, hogy az oltás rendkívül fontos, életet ment – mondta el az EMMI minisztere az oltóanyagok hatásvizsgálatával kapcsolatos nyilatkozatában. Kásler Miklós az Életközelben videóinterjúban arról beszélt, hogy az idei év elején elindult oltóanyag vizsgálat bebizonyította, hogy a Magyarországon alkalmazott mindegyik vizsgált vakcina hatékony.

miniszter
A magyar egészségügy a kereszténység értékein alapul

A magyar egészségügy a kereszténység értékein alapul, a szeretetre, az odafigyelésre és egymás tiszteletére - mondta Kásler Miklós az egészségügyi szakmai díjak átadásán. A miniszter köszöntőjében úgy fogalmazott: az orvoslás személetében a kereszténység új megközelítést adott, mert a szolidaritásra, a másokon való segítésre, a gyámolítandók támogatására készítette fel az emberek.

miniszter
Megalakult a Nemzeti Egészségügyi Kutatási Ügynökség Nonprofit Kft.

Az egészségügyi ágazat tudományos tevékenységeinek összehangolására, a kutatások gyakorlati koordinálásának támogatására a kormányzati prioritások érvényesítése érdekében Prof. Dr. Kásler Miklós kezdeményezésére megalakult a Nemzeti Egészségügyi Kutatási Ügynökség (NEKÜ).

Idén is mindenki számára ingyenes az influenza elleni védőoltás

Tavalyhoz hasonlóan, idén is ingyen biztosítjuk az influenza elleni védőoltást - jelentette be Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere. A kormány és az EMMI elkötelezett abban, hogy minden magyar állampolgár számára térítésmenetesen biztosítsa az influenza elleni oltást, nemcsak az idősek, és a kockázati csoportba tartozók számára.

miniszter
Kásler Miklós is felvette a harmadik oltást

A harmadik oltás az indiai mutáns elleni védettséget 90 százalék fölé emeli - mondta Prof. Dr. Kálser Miklós a koronavírus-járvány helyzete kapcsán az Életközelben eheti epizódjában. A miniszter a videóinterjúban beszélt még az ellenzéki álhírekről és szociális ágazat eredményeiről is.