Pénzügyminisztérium

Gazdaság
Magyarország befektetésre ajánlott mindhárom nagy hitelminősítőnél

Két osztályzattal magasabbra sorolják hazánkat, mint 10 évvel ezelőtt.

Nemzetközi ügyek
Újabb együttműködések Magyarország és Kazahsztán között

A magyar-kazah kapcsolatok szélesítésének egy újabb mérföldkövéhez érkeztünk – jelentette ki Varga Mihály a Magyar-Kazah Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság plenáris ülését követő aláírási ceremónián. Az eseményen többek között az atomenergetikai, felsőoktatási és megújuló energiával kapcsolatos együttműködésről írtak alá megállapodást.

Gazdaság
Mindkét ország gazdaságát erősítik a magyar-kazah kapcsolatok

Magyarország és Kazahsztán erős kapcsolatai hozzájárulnak hazánk energiabiztonságának növeléséhez – mondta Varga Mihály a Magyar-Kazah Üzleti Tanács ülésén és üzleti kerekasztalán. A tárcavezető hozzátette: Kazahsztán a világ 9. legnagyobb országa, hazánk fontos stratégiai partnere a közép-ázsiai térségben, és előkelő helyet foglal el Magyarország keleti kapcsolatainak fejlesztésében.

miniszter
Február 1-től 17,5 százalékra emelkedik a Babakötvény éves kamata

A családok már 300 ezer gyermeknek gyűjtenek megtakarítást az adó-, járulék- és illetékmentes Babakötvényben. Ezek összege eléri a 200 milliárd forintot.

Gazdaság
A háború ellenére is befektetésre ajánlja Magyarországot a Fitch Ratings

Megerősítette Magyarország befektetésre ajánlott besorolását a Fitch Ratings hitelminősítő, a veszélyes nemzetközi környezet miatt ugyanakkor stabilról negatívra változtatta az adósbesoroláshoz tartozó kilátást.