Pénzügyminisztérium

konferencia
A magyar gazdaságpolitika első számú feladata, hogy letörje az inflációt

A kormány és a jegybank egyetért abban, hogy a gazdaság legnagyobb problémája az infláció, az első számú feladat pedig az infláció letörése – hangsúlyozta Varga Mihály a 61. Közgazdász-vándorgyűlés nyitó plenáris ülésén. A pénzügyminiszter kiemelte: az infláció leszorításával és az egyensúlyi mutatók javításával a magyar gazdaság jövőre visszatérhet a fenntartható növekedési pályára.

Európai Unió
A költségvetés erején felül biztosítja a határvédelemhez kellő forrásokat

Magyarországnak egy háborús övezetben és az egyre növekvő migránsválság fő útvonalán kell helytállnia.

Európai Unió
Az EB erőteljesebben szólna bele a tagállamok költségvetési politikájába

Bár a háborús és szankciós válság rendkívüli terheket ró a költségvetésre, a hiányt és az államadósságot folyamatosan csökkentjük, ezt a hitelminősítők is visszaigazolták legutóbbi döntéseikben – jelentette ki Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek tanácskozása (ECOFIN) előtt a spanyolországi Santiago de Compostelában.

felsőoktatás
A magyar egyetemek egyre előrébb jutnak a nemzetközi rangsorokban

A belső energiák helyzetbe hozása, a közoktatás és a felsőoktatás közötti átjárhatóság, a nemzetközi kapcsolatok építése, valamint az egyetem és a hazai cégek közötti megállapodások tették sikeressé az Óbudai Egyetemet – hangsúlyozta Varga Mihály az Óbudai Egyetem tanévnyitó ünnepségén.

Továbbra is szoros az együttműködés a kormány és a jegybank között

Varga Mihály pénzügyminiszter és Matolcsy György jegybankelnök szakmai egyeztetés keretében vitatta meg az elmúlt napok kedvező gazdasági fejleményeit: a Moody’s megerősítését a magyar adósbesorolással kapcsolatban, valamint a háromszoros befektetői kereslet mellett zajló sikeres kötvénykibocsátást.