Pénzügyminisztérium

Gazdaság
Továbbra is befektetésre ajánlja Magyarországot a Standard & Poor’s

A Standard & Poor’s (S&P) is felülvizsgálta és megerősítette Magyarország BBB besorolását, az egyre romló külső gazdasági helyzet kockázatai miatt stabilról negatívra változtatva a minősítési kilátást. Az S&P elemzői pozitívan tesznek említést az elmúlt hónapok során hozott magyar költségvetési konszolidációs lépésekről és a kormány ez irányú elkötelezettségéről.

adóügy
Újabb adócsökkentés és egyszerűsítés a magyar vállalkozások védelmében

A magyar vállalkozók és vállalkozások támogatása érdekében, több kedvező adóváltozásról döntött a kormány; ma jelent meg a két erről szóló kormányrendelet. Az egyszerűsített közteherviselés hozzájárulás (ekho) mértéke 13 százalékponttal csökken, szeptembertől ugyanis megszűnik az úgynevezett kifizetői ekho. Különösen megéri az ekhot választani szeptember 1-től az előadóművészeknek.

adóügy
Euróban és dollárban is fizethetnek adót a cégek

A kormány újabb adókönnyítésről döntött: a cégek a társasági adót és az iparűzési adót nemcsak forintban, hanem euróban és dollárban is megfizethetik.

Gazdaság
A Fitch Ratings megerősítette Magyarország besorolását

Kedvező, hogy a Fitch Ratings a háborús válság és az európai recessziós félelmek ellenére is megerősítette hazánk besorolását, és stabil kilátás mellett továbbra is befektetésre ajánlja Magyarországot.

Gazdaság
Európát a saját szankciói gyengítik

A Európai Uniót lényegében saját szankciói gyengítik, a kérdés az, hogy túl tudja-e élni az Oroszország ellen bevezetett büntetőintézkedéseket - jelentette ki a pénzügyminiszter csütörtökön Tusnádfürdőn.