Pénzügyminisztérium

Parlamenti Államtitkárság
Mintegy 75 milliárd forintnyi adót igényeltek vissza a gyermeket nevelők

Az szja-bevallásokat május 20-ig lehetett benyújtani, addig 75 milliárd forint családi adóvisszatérítést igényeltek vissza az érintettek - tájékoztatta Tállai András az MTI-t.

Gazdaság
Folytatni kell az eddigi politikát

Az elmúlt bő egy évtized az ország történetének legsikeresebb időszaka volt, folytatni kell az eddigieket, a gazdaságpolitikai mix működik - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtti meghallgatásán.

Gazdaság
Tovább csökken a hiány és az államadósság

A kormány folytatja az egyensúlyi mutatók javítását, a költségvetés hiánya 4,9 százalékra csökkenhet az idei év végére, az államadósság rátája pedig 76,1 százalékra mérséklődhet - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter-jelölt meghallgatásán az Országgyűlés költségvetési bizottsága előtt.

adóügy
Százmilliárdokat tarthatnak virtuális pénzben magyar befektetők

Százmilliárdokat tarthatnak virtuális pénzben magyar befektetők, a kedvezményes szabályok a közkasszának is milliárdos bevételt hozhatnak - mondta a Mediaworks Hírcentrumának az adóügyi államtitkár.

felsőoktatás
A modellváltó egyetemek gyorsabban reagálnak egy adott helyzetre

A modellváltó egyetemek gyors reagálását emelte ki a pénzügyminiszter, a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke Székesfehérváron.