Pénzügyminisztérium

európai uniós fejlesztéspolitika
Támogatjuk az uniós hozzájárulás növelését a védelmi költségekhez

Támogatjuk, hogy az Európai Unió nagyobb mértékben járuljon hozzá a tagállamok határvédelmi kiadásaihoz az Európai Beruházási Bankon keresztül, de ez nem válhat eszközzé Ukrajna katonai támogatásához, a háború finanszírozásához - jelentette ki Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek tanácskozása (ECOFIN) után Luxemburgban.

adóügy
Új adókedvezmény vehető igénybe zöldberuházásra

Magyarország célja, hogy a zöld gazdasági átállás nyertese legyen, így a zöldenergia termelésében és tárolásában is a világ élvonalába tartozó fejlesztéseket valósít meg. Ezt támogatja az az új rendelkezés, amely szerint villamosenergia-tároló létrehozatalára irányuló beruházás esetén adókedvezmény vehető igénybe

gazdaságfejlesztés
Hatmilliárd forintos beruházással bővül a pécs-pogányi repülőgépgyár

Az elmúlt években megtanultuk, hogy válságok idején csak saját magunkra számíthatunk, ezért stratégiai cél Magyarország minőségi, tudásbázisú iparának erősítése – jelentette ki Varga Mihály a Magnus Aircraft Zrt. új repülőgép-modelljének fejlesztéséhez tartozó üzemegység alapkőletételén.

gazdaságfejlesztés
Kína regionális pénzügyi központként tekint Magyarországra

A magyar-kínai kapcsolatok egyik leggyorsabban fejlődő területe a pénzügyi együttműködés, Magyarország hídfőállást jelent az európai pénzügyi piacra belépő kínai pénzintézetek számára – jelentette ki Varga Mihály, miután a Bank of China, a China Construction Bank és a China Development Bank vezetőivel tárgyalt Pekingben.

versenyképesség
Szintet léptek a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok

Az elmúlt évtized munkájával elértük, hogy Magyarország ma már híd szerepet tölt be Európa és Kína gazdasági együttműködésében – jelentette ki Varga Mihály, miután Lan Foan kínai pénzügyminiszterrel tárgyalt Pekingben.