Pénzügyminisztérium

gazdaságfejlesztés
A magyar gazdaság a veszélyek korában is válságálló maradt

A kormány a veszélyekkel szembeni védekezésben és az új kihívásokra való felkészülésben is támogatja a vállalkozásokat – jelentette ki Varga Mihály az Agri-Corn Kft. új beruházásainak átadó ünnepségén, Monostorpályiban.

nemzeti ünnep
Ha béke van, szabadság is van

1848-ra emlékezve mi magyarok a nemzeti egységünket, összetartásunkat és szabadságunkat ünnepeljük – jelentette ki Varga Mihály március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából szervezett megemlékezésen, Kolozsváron. A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a mostani időkben is béke kell ahhoz, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, ha pedig béke van, szabadság is van.

Gazdaság
A magyar bankrendszer a romló nemzetközi környezetben is stabil

A magyar bankrendszer a romló nemzetközi környezetben is erős és működőképes, ezt a legutóbbi hitelminősítői értékelések is megerősítik – jelentette ki Varga Mihály Kolozsváron, miután a helyi gazdasági és üzleti élet szereplőivel egyeztetett.

miniszter
A magyar gazdaság 5%felett növekedhetett volna a helyreállítási forrásokkal

A források visszatartásával az Európai Bizottság rontotta a magyar versenyképességet, ezzel beleszólt a tagállamok közötti gazdasági versenybe.

A béke és biztonság megvédése a legfontosabb érdek

1848-49-es forradalom és szabadságharc eszméit követve a kormány most is arra törekszik, hogy megvédje a magyar embereket, és minden szükséges lépést megtesz a béke érdekében.