Pénzügyminisztérium

pályázat
Átadták a Chemark Zrt. új gyárépületét

Átadták a növényvédőszer-gyártással foglakozó Chemark Zrt. új gyárépületét pénteken a Peremartoni Ipari Parkban; az 1500 négyzetméteres csarnokban növényvédőszert gyártanak és csomagolnak.

oktatás
Korszerű pénzkezelés és digitális biztonság a PÉNZ7 középpontjában

Az idei tanévben a diákok pénzügyi és vállalkozói ismereteinek fejlesztéséért megvalósuló PÉNZ7 tanóráinak pénzügyi témája a "Korszerű pénzkezelés és digitális biztonság", a vállalkozói témája a "Gondolkozz és vállalkozz!" - jelentették be a programsorozatot megvalósító szervezetek sajtótájékoztatón.

munkahelyteremtés
Átadták a Penny megújult karcagi logisztikai központját

Átadták a Penny Market Kft. megújult karcagi logisztikai központját, a mintegy 7 milliárd forint értékű beruházásnak köszönhetően csaknem száz új munkahely létesült.

Gazdaság
Erős az érdeklődés a magyar gazdaság és válságkezelési megoldások iránt

A világ minden részéről 250 befektetővel tárgyaltak, erős az érdeklődés a magyar gazdaság és a magyar válságkezelési megoldások iránt - mondta a pénzügyminiszter a Facebookra feltöltött videójában.

adóügy
Már 97 ezer cég spórolhatna jövőre kisvállalati adóval

Rengeteg pénzt spórolhatnak a vállalkozások a megfelelő adózási mód megválasztásával, a kisvállalati adóval (kiva) például legalább 97 ezer cég, a jelenleg így adózóknál 14 ezerrel több fizethetne kevesebb adót - mondta Izer Norbert az MTI-nek.