Pénzügyminisztérium

Gazdasági növekedés
Az OECD egyetért a gyors újraindítást célzó magyar gazdaságpolitikával

Az OECD a mai napon bemutatta a magyar gazdaságra vonatkozó 2021-es tanulmányát. A Szervezet egyetért azzal, hogy a kormány a gazdaság újraindítását - többek között - a munkát terhelő adók további csökkentésével és célzott, támogató költségvetési politikával segíti.

gazdaságfejlesztés
A digitalizáció erősítéséről tárgyalt a Nemzeti Versenyképességi Tanács

A digitalizáció erősítéséről tárgyalt a Nemzeti Versenyképességi Tanács, a testület négy területen javasol intézkedéseket a kormánynak - közölte a pénzügyminiszter a közösségi oldalán csütörtökön.

gazdaságfejlesztés
137 milliárd forintos pályázatot hirdet a kormány

Kiemelkedően magas összegű, 137 milliárd forintos pályázatot hirdet a cégek kutatásainak és fejlesztésének erősítésére a kormány - közölte a pénzügyminiszter a közösségi oldalán pénteken.

Tízmilliárd forintos program indul startupok támogatására

A kormány célja, hogy a gazdaság újraindításából a legkisebbtől a legnagyobbig, minél több hazai vállalkozás ki tudja venni a részét

gazdaságfejlesztés
Hat ok, amiért erős lesz az újraindítás Közép-Európában

Ha folytatódik a sikeres újraindítás, az uniós átlagot meghaladó, 5 százalék feletti gazdasági növekedés várható a Kárpát-medence és Közép-Kelet-Európa országaiban a következő években – jelentette ki Varga Mihály a Kárpát-medencei Nyári Szabadegyetem gazdasági panelbeszélgetésén.