Pénzügyminisztérium

Gazdaság
Lendületet vett a növekedés, folytatódik a gazdaság újraindítása

A növekedési pályára való visszazárkózásunk folyamatos, az újraindítás célja tehát nem a 2019-es szint, hanem a koronavírus kitörése előtti lendület elérése – hangsúlyozta Varga Mihály az 59. Közgazdász-vándorgyűlés záró plenáris ülésén.

adóügy
Döntött a kormány a családi adóvisszatérítés részleteiről

"Magyarország működik, a magyar gazdaság működik. Magyarország az egyik leggyorsabb gazdasági újraindítást érte el az Európai Unióban, ez a családok, a vállalkozások és a helyes gazdaságpolitika közös sikere. Ez a siker teszi lehetővé, hogy a családi adóvisszatérítéssel folytassuk a családok megerősítését."

adóügy
Az adóhivatal már készül az szja-visszatérítések kifizetésére

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tartani fogja a számára megjelölt határidőt, a hatóság készül arra, hogy 2022 februárjában minden érintett megkapja az őt megillető személyi jövedelemadó-visszatérítést.

Napelemes tetőcserepet gyártó üzem épült Pécsett

A magyar építőipar a gazdaság újraindításában az egyik élenjáró ágazat, júliusban ötödével növelte teljesítményét éves összehasonlításban – jelentette ki Varga Mihály a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. új, napelemes tetőcserepeket előállító üzemének átadóján. A több mint 724 millió forintos beruházáshoz a kormány 326 millió forint támogatást nyújtott.

Parlamenti Államtitkárság
Rekordot döntött az első házasoknak járó adókedvezmény

Soha nem vették még igénybe olyan sokan az Európai Unióban egyedülálló magyar adókedvezményt, amely az első házasoknak jár, mint ahányan tavaly. Az szja-bevallások adatai alapján 2020-ban a 105 ezer első házas összességében 4,2 milliárd forintot spórolt.