Pénzügyminisztérium

gazdaságvédelem
Magyarországon a legkedvezőbb a családok aránya az adósságfinanszírozásban

Magyarországon a legkedvezőbb a családok aránya az adósságfinanszírozásban - hívta fel a figyelmet a pénzügyminiszter a közösségi oldalán szerdán.

pályázat
10 milliárd forintos járműipari fejlesztés Jászberényben

A kormány a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretében összesen 3,6 milliárd forint támogatással járult hozzá a Jász-Plasztik Kft. 10 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházásához.

Gazdaság
A baloldali módosítók 3240 milliárd forintos adóemelést jelentenének

A baloldali módosító javaslatok 4600 milliárd forinttal borítanák fel a jövő évi költségvetést, és 3240 milliárd forintos adóemelést jelentenének - tette közzé a Facebook-oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.

Parlamenti Államtitkárság
Nyolc havi nyugdíj után jár az emelés júliusban

Ebben a hónapban érkezik az évközi nyugdíjemelés, amikor mintegy 2,5 millió nyugdíjas együttesen 184 milliárd forint pluszpénzt kap. A januártól júniusig terjedő, visszamenőlegesen járó emelést a nyugdíjasok egy összegben, az aktuális, július havi emelt nyugdíjukkal együtt kapják meg.

miniszter
Az uniós átlagnál gyorsabban csökken a magyar államadósság

A GDP-arányos államadósság rátája Magyarországon 2026-ra 63,1 százalékra csökken a tavalyi év végi 76,8 százalékhoz képest. Az uniós átlag négy év múlva 84,1 százalékra csökken miközben 2021-ben 90,3 százalékon állt.