Pénzügyminisztérium

pályázat
230 milliárd forintnyi pályázat indul a vidéki településeknek

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz mostani felhívásai a helyi gazdaságfejlesztést, a szociális célú lakásépítést, az útfejlesztést és a helyi egészségügyi fejlesztéseket célozzák. Valamennyi pályázat a megyék saját, helyben megszületett fejlesztési elképzeléseit támogatja.

adóügy
A februári adóvisszatérítéshez most 180 ezer szülőtől vár adatokat a NAV

Az érintetteknek csak annyi a teendőjük, hogy 2021. december 31-ig kitöltik a VISSZADO-nyilatkozatot.

Európai Unió
Brüsszel bele akar szólni a tagállamok adópolitikájába

Magyarország a járvány utáni gazdasági újraindítást továbbra is adócsökkentések mentén képzeli el, az adópolitika szuverenitását sértő intézkedéseket továbbra sem támogatjuk – jelentette ki Varga Mihály Brüsszelben, az uniós pénzügyminiszterek (Ecofin) tanácskozását követően.

felsőoktatás
Tovább erősödik az Óbudai Egyetem finanszírozása

Amennyiben az Országgyűlés megszavazza, az egyetemi modellváltás újabb lépcsőjeként az Óbudai Egyetemhez kerül a hazai tőkepiac egyik legaktívabb befektetője, a Széchenyi Alapok. A lépéssel tovább erősödhet a felsőoktatási intézmény finanszírozási háttere, hatékonyabbá válhat együttműködése a gazdasági szereplőkkel és nemzetközi szinten is javulhat versenyképessége.

miniszter
Újabb jelentős előtörlesztés a magyar adósságfinanszírozásban

Kihasználva a magyar gazdaság iránti befektetői bizalmat és a kedvező környezetet az ország 1300 milliárd forint értékben cserélt rövid futamidejű államkötvényt hosszú, 8 és 20 év közötti kötvényre idén.