Pénzügyminisztérium

gazdaságfejlesztés
Hat ok, amiért erős lesz az újraindítás Közép-Európában

Ha folytatódik a sikeres újraindítás, az uniós átlagot meghaladó, 5 százalék feletti gazdasági növekedés várható a Kárpát-medence és Közép-Kelet-Európa országaiban a következő években – jelentette ki Varga Mihály a Kárpát-medencei Nyári Szabadegyetem gazdasági panelbeszélgetésén.

Parlamenti Államtitkárság
Százezerrel többen ajánlották fel adójuk egy százalékát

Egyre népszerűbbek az online megoldások; idén ilyen módon százezerrel többen ajánlották fel az egyházaknak, a civilszervezeteknek adójuk egy százalékát, mint tavaly.

nemzeti összetartozás
A hitélet és a nemzeti összetartozás támogatása fontos feladat

Az elmúlt 10 év gazdaságépítő munkájának köszönhetően továbbra is jut forrás a családok, a hitélet és a gazdaság fejlődésének támogatására – jelentette ki Varga Mihály az új mezőpaniti Református Templom szentelési és átadó ünnepségén.

adóügy
Célegyenesben az áfabevallási tervezetek kiajánlása

Hamarosan indul az áfabevallási tervezetek kiajánlásának a tesztüzeme, a cél az, hogy 2022-ben már a lehető legprofesszionálisabb szolgáltatást nyújtsa az adóhivatal, olyat, amely a vállalkozásoknak az egyszerűsítés mellett érdemi költségmegtakarítást is hoz.

pályázat
2,5 milliárd forintos egészségipari beruházás Esztergomban

A jövő gazdasági teljesítménye sok tekintetben attól függ, mennyire képes és kész egy ország az innovációra, az új megoldások alkalmazására, a gyors fejlődésre. Az Egészségipari Támogatási Program (ETP) az önellátás mellett többek között a hazai kutatás-fejlesztési szektor megerősödéséhez is hozzájárul – jelentette ki Varga Mihály két esztergomi cég fejlesztésének átadásakor.