Pénzügyminisztérium

miniszter
A kormány háborús időkben is fontosnak tartja az egészségügy fejlesztését

Nem engedhető meg, hogy a magyar emberek egészségügyi ellátása külső körülményektől függjön, az ágazat további erősítése, önellátásának fokozása stratégiai érdek .

Gazdaság
A magyar bankrendszer a háborús időkben is megőrizte stabilitását

A magyarországi pénzintézetek a háborús időkben is megőrizték stabilitásukat, több területen az uniós átlag felett teljesítenek – jelentette ki Varga Mihály, miután hivatalában fogadta a KBC bankcsoport vezetőségét.

adóügy
A kormány benyújtotta a jövő évi adótörvényeket az Országgyűlésnek

A kormány a háborús helyzet ellenére is megvédi a családbarát adórendszert: megőrzi Európa egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját, a családi adókedvezményt, a négygyermekesek, a 30 év alatti anyák és a 25 éven aluliak adómentességét, emellett továbbra is garantálja az alapvető élelmiszerek kedvezményes áfakulcsát.

Gazdaság
12 milliárd forintos beruházással új gyorsfagyasztó üzem épült Karcagon

A magyar családok élelmiszerellátása nem függhet a külpiacoktól, ezért a kormány célja, hogy támogassa az új élelmiszeripari gyártókapacitások létrehozását – jelentette ki Varga Mihály az AgroSprint Zrt. új gyorsfagyasztó üzemének átadó ünnepségén, Karcagon.

rádiós interjú
A jövő évi költségvetés középpontjában a rezsivédelem és a honvédelem áll

Háborús időkben olyan költségvetést igyekeztünk megtervezni, ami az eddig elért eredményeket garantálja, elsősorban az ország biztonságát, megvédi a családokat, a nyugdíjakat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést is - fogalmazott a jövő évi büdzsével kapcsolatban a pénzügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.