Külgazdasági és Külügyminisztérium

Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya

1973-ban született Budapesten. 1997-ben közgazdász diplomát szerzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Társadalomtudományi Karának nemzetközi kapcsolatok szakirányán, majd 2007-ben a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen PhD fokozatot szerzett hadtudományok doktora végzettséggel.

1997-től 2013-ig a Külügyminisztérium munkatársa különböző pozíciókban, többek közt a multilaterális területet felügyelő helyettes államtitkár titkárságvezetőjeként, a Miniszteri Kabinet tagjaként dolgozott, majd New Yorkban külszolgálatot teljesített. 2013-tól 2016-ig a Századvég Alapítvány külpolitikai igazgatója, valamint a Századvég Gazdaságkutató Intézet külkapcsolati igazgatója volt. 2016-tól 2019-ig az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára, majd nemzetközi ügyekért felelős államtitkár és a miniszter kabinetfőnöke.

2019. július 1-től a Külgazdasági és Külügyminisztérium Magyar Diplomáciai Akadémiáért és a Stipendium Hungaricum Programért felelős államtitkára.