Innovációs és Technológiai Minisztérium

Schanda Tamás

Nős, két gyermek édesapja. 

1987-ben született Budapesten. A Piarista Gimnáziumban érettségizett, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen politológus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen pedig okleveles közgazdász végzettséget szerzett. 

2006-tól informatikusként, illetve informatika oktatóként dolgozott két budapesti iskolában, majd pályázati koordinátor volt a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. 2010-ben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél vezető szakmai titkár lett, 2011-től kormányzati háttérintézményeknél dolgozott közoktatási, majd külpolitikai-diplomáciai területen. 2014-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára lett, 2016-tól pedig a tárca európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkáraként dolgozott.

2018-tól az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkáraként irányította a hazai fejlesztéspolitikát, 2019-től pedig a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára, miniszterhelyettese.

2019-től a Kereszténydemokrata Néppárt budapesti II. kerületi alapszervezetének elnöke, 2020-tól a párt alelnöke.