Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere búcsúztatójában arról beszélt, hogy Bathó Ferenc páratlan életutat járt be, szorgalommal és alázattal végezte szolgálatát; az emberi méltóság és az emberhez méltó alázat jellemezte.

Hosszú ideje küzdött a betegséggel, de ez sem tudott erőt venni akaratán, mert pontosan tudta, hogy küldetése van ezen a világon, és töretlenül hitte, hogy a Teremtő annyi időt ad neki, hogy ezt a küldetést - férjként, apaként, sportvezetőként, főtisztviselőként - teljesíteni tudja - fogalmazott a miniszter.

Töretlen hitével az utolsó időkig végezte szolgálatát, fölényes tudással, szorgalommal, példát állítva mindannyiunk számára - emlékezett Kásler Miklós, hozzátéve, hogy az utóbbi években maga is tanúja lehetett Bathó Ferenc rendkívüli munkabírásának, kiváló szakmai felkészültségének, emberi korrektségének, tartásának, munkája iránti elhivatottságának.

Nemzedékeket tanított élete példájával - mondta a miniszter. "Bőkezű ember volt. Volt miből adnia" - fűzte hozzá Kásler Miklós.

Végső búcsút vettek Bathó Ferenctől, Fotó: EMMI

Bathó Ferenc 74 éves korában szeptember 18-án hunyt el. Gépészmérnöki, majd közgazdász diplomát szerzett. A pénzügyi tárcánál évtizedekig dolgozott azon, hogy az országnak minden évben megalapozott, kiszámítható költségvetése legyen. Bathó Ferenc 2012 óta az Emmi gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára volt.

Betöltötte a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség alelnöki tisztét is, tagja volt a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB), többször megválasztották a MOB gazdasági bizottsága élére, majd haláláig a felügyelőbizottság tagja volt.

(MTI)