A Bonis Bona program célja, hogy a tehetségek, bárhol is születnek az országban, megkapják a támogatást ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki tehetségükből.

Pogácsás Tibor elmondta, hogy az önkormányzatok feladata az is, hogy olyan döntéseket hozzanak, amelyek segítik a tehetségekkel foglalkozókat, és ezzel példát mutassanak más településeknek is. A jó önkormányzatok - túl az anyagi lehetőségeken, az intézményi kereteken – teret biztosítanak arra, hogy azokat, akik a településen a kötelezőnél többet tesznek, bemutassák a lakosságnak. 

Forrás: CSM

Hozzátette továbbá, hogy minden ember érték, és a társadalom akkor működik jól, ha minden ember megtalálja a helyét és azt a helyzetet, amelyben a képességeit a legjobban tudja kamatoztatni. A tehetséggondozó szakemberek képesek arra, hogy előcsalogassák a tehetséget, és motiválják a tehetséges fiatalokat, illetve a tehetségekre azért is szükség van, hogy a gyerekek olyan példákat lássanak, akik igazi értékeket képviselve jobbá teszik az emberiség jövőjét.

(MTI, Belügyminisztérium)