A foglalkoztatottság mértékét tekintve európai összevetésben a legjobban teljesítő országok közé tartozik hazánk.  Az állásban lévők száma 17 ezerrel meghaladja a 4,5 milliót, ami azt jelenti, hogy - bár részmunkaidőben is többen dolgoznak -, növekedett a foglalkoztatottság. Teljesítjük azt az ígéretünket, hogy annyi munkahelyet hozunk létre, amennyit a járvány tönkre tesz. 

 

Fotó: kormany.hu

A gazdasági növekedés érdekében több intézkedést is hoztunk, a legfontosabbak közé tartozik  a hitelmoratórium, ami 2,6 millió családnak biztosít jogosultságot a részletfizetés felfüggesztésére és   jelenleg 1,5 millió család él is ezzel, ami 3600 milliárd forintnyi hitelállományt érint. A vállalkozások 48,5 százaléka 48 ezer vállalkozás él szintén a hitelmoratóriummal, ez  4300 milliárd forint értékű hitelállományt jelent. 

Fontos segítség a vállalkozásoknak a bértámogatás is, hiszen a kormány a bérköltségek kétharmadát átvállalja a vendéglátásban, a sporttal, és szabadidős tevékenységgel foglalkozó cégeknél.  Jelenleg 10 ezer igénylő, a teljes szektor 69 százaléka részesül a támogatásokban. 

Új korszak nyílik a lakásfelújítások terén: az állam 6 millió forintig kifizeti a munkálatok költségeinek a felét, tehát legfeljebb 3 millió forintot a gyermekes családoknak. 

 

(kormany.hu)