Orbán Viktor szerint a nyugat-európaiak feladták azt a reményt, hogy a saját nemzetük asszonyai és férfiai a demográfiai válságon úrrá tudnak lenni, ezért választották azt, hogy afrikai és ázsiai bevándorlókkal pótolják a hiányzókat. Ez egy olyan gondolkodásmód, ami a magyar embert mellbe vágja.

Mi ezzel szemben még harcolunk, hogy sikerüljön elmozdítani azokat az akadályokat, amelyek miatt végül kevesebb gyermek születik, mint amennyit a fiatalok vállalni akarnak.

A nyugati gőgből fakad az, hogy a migránsokkal kapcsolatos politikát Magyarországra akarják erőltetni. A nyugatiak nem érik be azzal, hogy sikeresek, ahhoz is ragaszkodnak, hogy nekik van igazuk. Nekik nem elég, hogy szabadok, úgy élhetnek, ahogy ők akarnak, és olyan döntéseket hozhatnak, amit a saját népük kíván. Ők azt is akarják, hogy ismerje el mindenki, hogy az ő döntésük az egyetlen jó döntés, és utána vegye is át. Tehát meg akarják nekünk mondani, hogy hogyan éljünk. Minél nagyobb egy ilyen gondolkodású ország, annál nagyobb veszélyt jelent Magyarországra.

A németek a barátaink, és sok szép évet húztunk le velük együtt, de az utóbbi időben például a migráció kérdésében Németország egy német Európát akar megvalósítani, amelyben ők akarják megmondani, hogy milyennek kell lennie Európának. Magyarország szervezi az ellenállást, 12 ország most közösen írt egy levelet arról, hogy a kötelező kvóták helyett milyen lépéseket kellene tenni Európa külső határainak védelme érdekében.

(kormany.hu)