Gazdaságfejlesztési Minisztérium

Czomba Sándor: Március végéig igényelhető a bölcsődei támogatás

A Kormány a háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is mindent megtesz a családok és a teljes foglalkoztatottság megvédése érdekében. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium felhívja a figyelmet, hogy a kisgyermekes szülők 2023. március 31-ig pályázhatnak a legfeljebb havi 40 ezer forintos bölcsődei támogatásra.

miniszter
Nagy Márton állami kitüntetéseket adott át

2023. március 14-én Nagy Márton állami kitüntetéseket adott át az 1848-as forradalom és szabadságharc 175. évfordulójának alkalmából. A díjakat a gazdaságfejlesztési miniszter mellett Túri Anikó közigazgatási államtitkár, valamint Fónagy János miniszterhelyettes adta át.

miniszter
Nagy Márton a Mercedes vezetőivel tárgyalt

A felek a gazdasági folyamatok mellett áttekintették a járműgyártás helyzetét, az ágazat versenyképességi kérdéseit. A miniszter hangsúlyozta, hogy a járműgyártás az akkumulátorgyártás mellett hazánk gazdasági teljesítményének egyik pillére, amelyet a kialakítás alatt lévő új iparstratégia is kiemelt ágazatként tart számon.

A belföldi és külföldi kiküldetések napidíja jelentősen megemelkedik

A Kormány a Gazdaságfejlesztési Minisztérium javaslatát elfogadva az adómentesen adható napidíj belföldi kiküldetés esetén 3 ezer forintról 9 ezer forintra, míg külföldi kiküldetés esetén 60 euróról 85 euróra emeli. A magyar cégekre vonatkozó napidíjak ennek köszönhetően régiós összevetésben a legmagasabbak közé fognak tartozni.

miniszter
Nagy Márton Georgia miniszterelnök-helyettesével tárgyalt

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter Tbilisziben találkozott Levan Davitashvili-vel, Georgia miniszterelnök-helyettesével és egyben gazdasági miniszterével. A tárgyaláson a felek áttekintették Magyarország és Georgia közötti gazdasági kapcsolatokat, különös tekintettel az iparra.