Gazdaságfejlesztési miniszter

Nagy Márton

Aktívabb lesz a szabályozói jelentlét a biztosítási piacon

A szabályozás aktívabb lesz a következő hónapokban annál, mint ami eddig volt - mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a MABISZ konferenciáján. Hazánk szuverenitásának növelése érdekében szükségszerű, hogy a magyar tulajdon részaránya tovább növekedjen, az ágazatban stabil, egészséges és méretgazdaságos szerkezet alakuljon ki.

Újabb lépés a recesszió elkerülése, a hitelezés fenntartása érdekében

A kormány a Széchenyi Kártya Program további megerősítéséről döntött, amelynek értelmében 22 milliárd forinttal nő az államilag támogatott, így rendkívül kedvező és fix kamatozású Széchenyi Kártya Program hitel- és lízingtermékeire szánt források kerete. Az idei 130 milliárd forint után 2023-ban tehát 290 milliárd forinttal támogatja a költségvetés a Programot.

Összefogás a diákok pénzügyi és vállalkozói ismereteinek fejlesztéséért

Hét szervezet írta alá azt az együttműködési megállapodást, amelyben a diákok pénzügyi és vállalkozói ismereteinek fejlesztését vállalják a 2022/2023-as tanévben megvalósuló PÉNZ7 témahét keretében.

Továbbra is történelmi csúcsokat dönget a foglalkoztatottság

Az elhibázott szankciók sújtotta gazdasági helyzet ellenére is rekordszintű a foglalkoztatottság, a munkanélküliség pedig az egyik legalacsonyabb az EU-ban. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint 2022 októberében már ötödik hónapja haladta meg a 4,7 millió főt a foglalkoztatottak száma.

Szeptemberben is nagymértékben nőttek a bérek

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2022 szeptemberében a szankciók okozta gazdasági nehézségek ellenére is 17,8 százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset Magyarországon, így a teljes alkalmazásban állók bére 504.100 forintot tett ki.