Családokért felelős terület

Fontos, hogy minél előbb kapjanak segítséget az eltérő fejlődésű gyerekek

A családok biztonságérzetét erősíti, ha eltérő fejlődésű gyermekeik minél előbb segítséget kaphatnak - mondta a Miniszterelnökség családpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Gyermekút projekt zárókonferenciáján.

Továbbra is várják az adófelajánlásokat a Nemzeti Tehetség Programra

Továbbra is várják az 1 százalékos adófelajánlásokat a Nemzeti Tehetség Programra - közölte a Miniszterelnökség fiatalokért felelős helyettes államtitkára. Rácz Zsófia emlékeztetett: a program indulása óta már több mint 16 milliárd forint felajánlás érkezett.

A kormány minden életszakaszban támogatja a családokat

A család a legfontosabb közösség életünkben, egyben a nemzet egyik legfontosabb erőforrása. Ezért a magyar kormány az elmúlt 12 évhez hasonlóan a továbbiakban is azon dolgozik, hogy minél könnyebb legyen családot alapítani és gyermeket nevelni – fogalmazott Zsigó Róbert, a Miniszterelnökség családokért felelős államtitkára a Családok Nemzetközi Napja alkalmából.

A tehetséges magyar fiatalok a nemzet egyik legfontosabb erőforrásai

Kihirdették a Nemzeti Tehetség Program idei nyertes pályázatait, több mint 1200 pályázat részesült összesen mintegy 2,2 milliárd forint támogatásban – jelentette be Zsigó Róbert. A családokért felelős államtitkár hangsúlyozta: a pályázók körében népszerű, egyéni támogatást lehetővé tevő Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat idén 607 fiatal érdemelte ki.

Átadták a Steller Mária védőnői díjakat

A védőnői hálózat szerves részét képezi a társadalomnak, amely nélkül nem is boldogulnának a családok – jelentette ki Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár a Steller Mária védőnői díjak átadásán. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Nemzeti Népegészségügyi Központ által alapított elismerést húsz kiemelkedő szakmai munkát végző védőnő vehette át.